Toneelvereniging 2

Toneelvereniging 2
©: Fuort Mar Los

Het archief van toneelvereniging Fuort Mar Los is digitaal vastgelegd op tijdsperiodes. Met dank aan Eppie Heins. In de beginjaren zijn de aankondigingen van de toneelstukken bewaard op A4 flyers en met publicaties in de dorpskrant.

In dit venster kunt u ze terugvinden op onderstaande foto's van poosters en op de aanvullende informatie (documenten). De ene tijdsperiode met veel pagina's, de ander iets korter. 

Het geeft veel informatie over de spelers en de mensen eromheen. De toneelploeg kende weinig geheimen voor het dorp. Ook het jaarlijkse uitje werd met verve naar voren gebracht in de dorpskrant. Dat gold ook voor de uitslagen van de "karkommisje". In de 90-er jaren scoorde de vereniging meerdere malen erg hoog. Daarna werd besloten niet meer deel te nemen aan de "competitie". Meerdere spelers voelden zich er niet senang bij. Hen ging het vooral om ongedwongen deel te nemen, waarbij het acteren voor de dorpsuitvoeringen centraal stond. 

Vanaf 2013/2014 kwam ook het jeugdtoneel in beeld. Met een eigen toneelvoorstelling. De aansluiting van jonge spelers op de seniorclub kon daardoor soepeler verlopen.

Een aantal spelers verlegden de grenzen door ook deel te nemen aan andere voorstellingen en stukken in de dorpen van de wijde omgeving. En ook leverden de spelers van Fuort Mar Los graag een bijdrage aan jubileumvoorstellingen van andere verenigingen uit het dorp b.v. :De muziekvereniging ; De kaatsvereniging en de Oranjevereniging. Ook bij de culturele activiteiten van de Slachte marathon was Fuort Mar Los present.

Colofon

Argyf Fuort Mar Los

© Tekst: Berend Santema © Foto voorblad: Fuort Mar Los

Gerelateerde informatie


VenstersFoto’sDocumenten